fbpx

Pár nap és vége a 2019-es évnek is. Új és izgalmas évtizedbe lépünk!

Az év vége mindig a számvetés időszaka is, mit értünk el idén, mit valósítottunk meg, min kell változtatnunk, mit szeretnénk a következő évben? Találjunk pár órát az ünnepek környékén, amikor kényelmesen tudunk teret szentelni ezeknek a témáknak. Egy csendes szoba és nyugalom, ami szükséges a mérlegeléshez és a gondolkodáshoz. Javaslom, hogy légy teljesen őszinte magadhoz.

Ha esetleg az eredmények, amiket az összegzésed után látsz, nem töltenek el nyugalommal és boldogsággal, akkor a következőt javaslom:

Változtass a hozzáállásodon, és meg fog változni az életed is!

Van az úgy, hogy felfokozott érzelmi állapotban könnyelmű ígéreteket teszünk. Akár magunknak is. Emlékszel te is hasonlóra tavaly szilveszterről? „Jövőre leszokok, rászokok, megcsinálom, abbahagyom, befejezem, elmegyek, váltok, stb, stb.

Brian Tracy szerint a jó élethez és boldogsághoz a következő három dolog elfogadásával kell kezdenünk (ha elfogadjuk a tanítását az a véleményem, hogy a nehézségeket, bukásokat is könnyebb lesz feldolgozni):

 

  1. „Az élet nehéz. Mindig is nehéz volt, és mindig is az lesz. Mindenki számára.”
    – Így te sem vagy kivétel. Ennek elfogadása után a kudarcokat is jobban fogod kezelni. Mindig jönnek majd nehéz helyzetek. A te válaszaid lesznek, lehetnek egyre jobbak, ha dolgozol magadon!
  2. „A második az, hogy csak tőlünk függ, hogy kik vagyunk és kik leszünk. Ma azért vagyunk ott, ahol vagyunk, mert mi magunk akartunk ott lenni.” – Tehát a mai életed a korábbi jó vagy rossz döntéseid eredménye!
  3. „A harmadik és talán legfontosabb, hogy mindent meg tudunk tanulni, ami ahhoz kell, hogy azzá váljunk, akivé szeretnénk, vagy elérjük azt, amit szeretnénk” – A helyzet az, hogy a korlátok nem a külső akadályok, hanem belső félelmeink és ellenállásaink. Ezeket leginkább jó kis kifogásokban testesítjük meg magunk számára.

 

Így azt kell elfogadni, hogy az új évi tervek, vágyak, célok, álmok megvalósítását a belső harmónia kialakításával kell kezdeni. Ez mindennek az alapja, enélkül nincs sok értelme keményen dolgozni a célokon.
A belső lelki béke kialakítása nélkül a célok elérésére tett próbálkozások kudarcba fognak fulladni (ez sokak számára lehet a buktató, vannak célok, de nem jönnek az eredmények. Mi lehet a hiba? Nos a belső harmónia lesz itt a kulcs)

A boldog és eredményes élet titka, hogy minimálisra csökkentsük a negatív érzelmeket, embereket, tényezőket aztán lehetőségünk lesz megteremteni a saját belső harmóniánkat.

 

Összegezve:

Az év végét szánjuk az elemzés időszakának. Vess számot mit is értél el idén, mit szeretnél elérni jövőre. Mindezek után gondold át, hogy a harmónia mennyire jellemző most az életedre. Ha még van hova fejlődni, akkor kezdj ezen dolgozni először. Utána jöhet minden más cél tervezése és elérése!

 

Boldog új évet kívánok mindenkinek!