fbpx

Nincs új a nap alatt!

Ez a téma időről időre visszatér különböző megközelítésekben. Egyrészt mert szerintem annyira fontos, másrészt pedig azért mert az emberek többsége, akikkel beszélgetek, hajlamos megfeledkezni ezekről a sikertényezőkről. Hatékonyan motiválod magad? Még a nehéz napokon is? Hogyan? Erre mutatok pár tippet lentebb neked…folytasd az olvasást.

Nyakunkon az év vége és ismét ott tartunk, hogyan motiváljuk magunkat ebben a hátralevő pár hétben. Továbbá, mi miatt vesszük majd fel a fordulatot az új 2020-as esztendőben?

Ahogy egy korábbi írásomban (tudod és teszed? vagy csak tudod…) értekeztem róla, sokak számára világos és érthető mit kell tenni, legtöbben mégsem cselekszenek úgy, ahogy kéne. Mert az túl nehéz, most nincs erre időm, másra fókuszálok….stb. stb. Jó kis kifogásokat mindig elő tudunk rántani, igaz?

Éppen ezért fontos, hogy a lendületedet ne veszítsd el, és folyamatosan tudj elkötelezetten dolgozni a korábban kitűzött céljaidért. Hadd adjak öt tippet neked ahhoz, hogy motiválttá tehesd magad, amikor álmaid megvalósításáért cselekszel. Ha jól csinálod ezt az öt dolgot, garantált, hogy eléred azt, amit elterveztél.

  1. Tűzz ki célokat! Aki ismer engem az tudja, hogy ez a vesszőparipám. Célok nélkül ugyanis, csak úgy vagyunk. Mintha lebegnénk az űrben, ide-oda ütközve és tovább sodródva a külső tényezők befolyása alatt. A legtöbb ember csak ábrándozik. Odáig sem jut el, hogy papírra vesse a vágyait. A népesség alig három százaléka az (Brian Tracy sokat beszél erről a kutatásról), amelyik veszi a fáradságot és céllá formálja a terveit. Ők azok, akik kimutathatóan sokkal messzebbre jutnak, mint az átlagos életet élő 97%. Ha eddig csak fejben volt meg, mit szeretnél idén elérni, most írd le papírra is! Ez mindig működik.

 

  1. Maradj pozitív! Egyeseknek ez könnyen sikerül, másoknak igazi küzdelem. Azt kell megértened, hogy a hozzáállásod teljes mértékben rajtad múlik. Az, hogy a múlt kudarcain rágódsz, vagy a jövő eredményeire fókuszálsz, tőled függ. Fogadd újra és újra azokat a kihívásokat, amelyeket az élet megoldandó feladatként eléd tesz és tudd, hogy mindez a te fejlődésedet szolgálja. Minél többször emlékezteted magad a pozitív hozzáállás fontosságára, annál könnyebb lesz meg is valósítanod azt.

 

  1. Vizualizáld céljaid megvalósulását! Véleményem szerint ez az ATOMFEGYVER! Első hallásra ez sokak számára amolyan ezoterikus vudunak tűnik, pedig nem az. Számos sportoló, művész, tudós alkalmazza a módszert, hogy biztosítsa a sikerét. Ennek tudományos háttere az, hogy az emberi agy nem képes különbséget tenni a gondolat és valóság között. Így az elme számára az is valóságosnak tűnik, amit “mentális mozizunk” kellő gyakorisággal és átéléssel. Ha profin vizualizálunk, azzal rengeteg energiát tudunk mozgósítani magunkban célunk elérése érdekében. Ez a kulcs! Kezdd el a gyakorlást már ma!

 

  1. Legyen egy támogató csapatod! Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb idődet töltöd! Sok időt együtt töltvén úgy kezdesz gondolkodni, cselekedni, beszélni, feladatokhoz hozzáállni, mint ők. A referenciacsoportod meghatározó a sikered szempontjából. Előre röpíthet, vagy éppen a földhöz láncolhat. Építsd fel a pozitív támogató csapatodat magad körül. A negatív, energiavámpír emberek társaságát pedig messzire kerül el.

 

  1. Tartsd fejben a MIÉRT-ed! Motivációd alapja az, hogy a kitűzött célod mindig összhangban legyen fontos, belső értékeiddel és személyes küldetéseddel. A küldetés nem más, mint az a belső hajtóerő, amelyet akkor érzel, amikor kibontakoztatod a tehetséged és megéled, hogy amit teszel, az hasznos.