fbpx

Az elmúlt pár napban a motiváció, kitartás és az önmagunkba vetett hit körében kutakodtam az interneten. Úgy gondolom, hogy ez a hármas elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresnek és elégedettnek érezzük magunkat az életünkben. Így akadtam rá erre az összefoglalóra Bruce Lee kapcsán. Számomra nagyon inspiráló volt, éppen ezért szeretném megosztani veletek is a lényegi mondanivalóját.

Bruce Lee-t senkinek sem kell bemutatni. Rövid, ugyanakkor nagyon sikeres életút volt az övé. Érdemes tanulni tőle, meghallgatni a mondanivalóját! Lássuk, hogy milyen módon vélekedett az életről:

  1. Célok: „Nem a bukás a bűn, hanem a túl kicsi cél. A nagy próbálkozásoknál még a bukás is dicsőség.”
  2. A döntés képessége:  „A pokolba a körülményekkel! Én lehetőségeket teremtek!”
  3. Korlátainkról:  „Ha mindig mindennek határt szabsz, amit csinálsz, akár fizikailag, akár másképp, az rátelepszik a munkádra és az életedre. Nincsenek határok, csak holtpontok, ahol nem szabad vesztegelned, át kell lendülnöd rajtuk.”
  4. A magunkba vetett hit ereje: „Szívd magadba, ami hasznos, dobd ki, ami nem, és add hozzá azt, amit egyedül csak te tudsz!”
  5. Másokról alkotott véleményről: „Nem azért vagyok a világban, hogy megfeleljek az elvárásaidnak, és te sem azért vagy, hogy megfelelj az enyémeknek.”
  6. Félelmeinkről: „A félelem a bizonytalanságból fakad. Akkor győzhetjük le, ha jobban megismerjük önmagunkat.”
  7. A három tanítóról (félelem, bánat, vereség): „Ne azért imádkozz, hogy könnyű életed legyen, hanem azért, hogy elég erős lehess elviselni a nehezet is.”
  8. Profizmusról: „Nem attól az embertől félek, aki tízezer ütést begyakorolt egyszer, hanem attól, aki tízezerszer gyakorolta be ugyanazt az ütést.”
  9. A rugalmas hozzáállásról: „A pillanat maga a szabadság. Sosem tudtam merev beosztáshoz alkalmazkodva élni. Igyekszem szabadon, pillanatról pillanatra élni, hagyni, hogy megtörténjenek a dolgok, és alkalmazkodni hozzájuk.”
  10. Az egyszerűség hatalmáról: „A kiválóság kulcsa az egyszerűség.”

10+1. Cselekvésről: „Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet.”

A 10+1-ik mondatát a cselekvésről külön kiemelném!

Az idő maga az élet, mondta Bruce Lee. Nagyon igaza volt. Úgy is mondhatnám, hogy az idő = az élettel. Valahányszor döntés elé kerülsz (legyen az bármilyen kis dolog) tedd fel magadnak ezt az egyszerű kérdést: Van nekem erre felesleges időm? Töltsem ezzel a drága életemet?
Mindenképp merítsünk a nagy harcos mondataiból. Ha kell minden nap vegyük elő egyik másik idézetét!
Megkönnyítheti a nehéz napjainkat! Éljünk vele!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]