fbpx

Számtalan újságcikk, bejegyzés, televíziós műsor és internetes fórum írt már arról, hogy mennyire szuper az élet Dániában. Milyen boldogok és kiegyensúlyozottak az emberek ott. A skandináv kis ország rendre első helyen szerepel a „világ legboldogabb nemzete” listán.

Vajon mi lehet a titkuk?

Természetesen elmondható róluk, hogy nagyon környezet tudatosak és rengetegen közlekednek kerékpárral. Nagyon kevés a hajléktalanok és munkanélküliek száma. Nincsenek szegény leszakadt rétegek az országban. Az oktatás ingyenes, sőt a felsőoktatási intézményekben még havi támogatás is van, amiért valaki egyetemre jár. Az egészségügyi ellátás is ingyenes, viszont a tudatos táplálkozás és mozgás miatt alig van beteg az országban.

Mi magyarok ilyenkor sóhajtunk egyet és elmondjuk, hogy rossz helyre születtünk. Pont a lényeget nem fogjuk meg a Dániáról szóló történeteknek. Mi is a titkuk………

Természetesen a pozitív gondolkodás és életszemlélet. A fontos, de nem sürgős feladatokra koncentrálás. A jó időgazdálkodás és munka -magánélet egyensúly megtalálása.
Itthon valahogy mindig a negatív dolgokat látjuk meg mindenben, és még jól fel is nagyítjuk őket.

Pedig az életben számos olyan dolog van, mely képes boldoggá tenni minket. Ezek nagy része pedig már most is része a mindennapjainknak – vagy könnyen azzá tehető – csak fel kell azt ismernünk, és megtanulnunk értékelni. Fedezd fel az élet mindennapi örömforrásait, és élvezd őket! Ne feledd, a boldogság elsősorban döntés kérdése.

Íme 7 ötlet amivel mi is boldogabbá tehetjük a „szürke” hétköznapjainkat

 1. Reggeli nyugalom és kényelmes indulás
  Egy finom kávé vagy tea reggel csodákra képes.
  Nem csak a testünket, hanem a lelkünket is feltölti energiával. Miközben fogyasztjuk ezeket olvassunk pár pozitív gondolatot.
 2. Megjelenés
  A megjelenés megtervezése számos nő és néhány férfi számára is jelent kihívást, miközben mások örömmel vetik bele magukat a feladatba.
  Találd meg a számodra megfelelő stílus és színvilágot. Tervezd meg a megjelenésedet, az adott naphoz. Hivatalos ügyintézéskor legyünk jól öltözöttek, ugyanakkor a kényelem is domináljon.
 3. Jutalmazás
  Egy-egy nehezebb munkahelyi feladat elvégzése után jutalmazzuk meg magunkat egy finom teával, egy szelet csokival. Esetleg egy 10 perces üdítő sétával a szabadban. A lényeg, hogy a jutalom legyen összhangban az elvégzett feladat nagyságával.
 4. Gasztronómia
  A finom ízek, a jóízű beszélgetések, a társaságban elfogyasztott ételek, egy-egy új étterem, vagy kultúra konyhájába való betekintés mindig izgalmas és élvezetes időtöltést jelentenek.
 5. Hobbi
  Rendszeresen szakíts időt arra a tevékenységre, mely örömöt okoz, és sikerélményt jelent. A megfelelő önkifejezési eszköz megtalálása és gyakorlása hozzátartozik a lelki egészségünk megőrzésének folyamatához. Semmiképp se tekints rá időrabló tevékenységként. Sőt! Nyugodtan hódolj a szenvedélyednek, és ismertess meg másokat is a hobbid szépségeivel
 6. Barátok
  A barátok jelenlétét természetesnek vesszük, pedig a szívünkhöz közelálló személyekkel való kapcsolatainkba rengeteg időt és energiát invesztálunk. Mindaddig azonban, míg az együtt átélt élmények mindannyiunk számára élvezetesek, ez a fajta befektetés nem tudatosul bennünk.
  Pedig arról, hogy mit jelentenek a számunkra egy percre sem szabad megfeledkeznünk.
  A barátainkat meg kell becsülnünk, hiszen a velük megélt események igazi boldogságot jelentenek a mindennapokban. Értékeld hát őket! Fejezd ki feléjük a szeretetedet.
 7. Harmónia
  A boldogság legfőbb forrása a harmónia. A harmónia alapja pedig az elégedettség. Elégedettség önmagunkra, az aktuális élethelyzetünkre, a környezetünkre vonatkozóan.

Elégedettnek lenni annyi, mint elfogadni és hálásnak lenni azért, amit kaptunk, amiért megdolgoztunk, amit elértünk.
Gondold végig minden nap, mennyi mindenért lehetsz hálás a sorsnak, önmagadnak, a világnak!

Légy elégedett az életeddel, kerülj harmóniába önmagaddal, légy boldog!