fbpx

Sokszor szembesülök azzal, amikor emberekkel dolgozom együtt a céljaikért, hogy ők bizony tudják ezt, azt, amazt, szóval mindent. Ugyanakkor évekig nem tesznek semmit, így nem történik semmi. Tehát a várt fejlődés és kívánt eredmények elmaradnak. Marad az elégedetlenség, csalódottság.

Mi lehet az oka ennek?

 A HOGYAN régóta nem akadály! Ehhez képest a legtöbben jóval a lehetőségeik alatt teljesítenek! Nem azért, mert buták lennének, hanem azért, mert nem teszik meg azokat a dolgokat, amikről tudják, hogyan kell megtenni! Például:

  • Tudod, hogy melót kéne váltanod, de még a felmondásodat sem fogalmazod meg 2 éve …
  • Jól tudod mit kell tenned, ha fogyni akarsz, mégis évek óta túlsúllyal küzdesz…
  • El akarsz költözni egy nagyobb városba, de mindig találsz még egy utolsó kifogást…

 

Vajon miért nem teszed meg? Ez itt az igazi kérdés.

 

A titok nyitja a tudatos célkitűzésben van. Amióta világ a világ azok voltak igazán sikeresek az életben akik konkrét célokkal rendelkeztek és meg is valósították őket. Tűzön vízen keresztül vitték akaratukat. Ez volt a sikerük kulcsa. Akik csak sodródtak az árral, ők csak a nagy és sikeres emberek követői és szolgálói lehettek.

De ha ez ilyen egyszerű akkor miért nem tűz ki célokat mindenki?

Személyes véleményem szerint ez leginkább a következő 3 tényező miatt alakul így:

  • Nem tanították meg az iskolában, sem otthon (Magyarországon ennek nincs is kultúrája)
  • Nem hiszünk benne, és azt sem hisszük el, hogy képesek lehetünk nagy eredmények elérésére
    (ez szintén a környezetből és neveltetésünkből fakad)
  • Félünk a kudarctól és inkább meg se próbáljuk (ha nem teszek semmit abból semmi rossz nem lesz – mentalitás)

 

Természetesen ez a dolog nem egyszerű, ugyanakkor nagyon hasznos és hosszútávon kifizetődő. Számos alkalommal magamat is nyakon kell csípnem, amikor mondjuk egy időrabló tevékenység a hatalmába kerít, ahelyett, hogy a céljaimért tennék éppen.

Mit tehetsz azért, hogy ne csak tudj sok dolgot, hanem tegyél is érte?

Sokaknak a motiváció szokott beugrani elsőre. Részben igazuk is van. Ugyanakkor a kezdeti elán és nagy lelkesedés egy-két hét után elszáll. Az igazán nagy eredményeket a szokásaid hozhatják meg neked. Tedd szokásoddá a rendszeres célkitűzést! Az írásos célkitűzést!

Legyen ez a kiinduló pont. Ha rendszeresen célokat tűzöl ki magadnak és ezeket még papírra is veted akkor már óriási lépést tettél a siker felé.

Amióta követem ezt a szokást (a rendszeres célkitűzés szokását) azóta tapasztalom a csodálatos erejét. Javaslom neked is, hogy kezdd el felvenni ezt a pozitív szokást. Fantasztikus eredményeket érhetsz el általa.

Ha pedig úgy érzed, hogy egyedül nem megy, vagy elakadási pontod van, akkor itt tudok segíteni neked:

 

Kattints ide és tölts ki egy rövid kérdőívet!

 

Tedd meg itt és így az első lépést!